2024. július 2., kedd

Katalógus

Hosszabbítás

eKönyvtár

Weboldalaink

Timár Kriszta Könyvklubja a Somogyiban – ezúttal a 95. Ünnepi Könyvhét színpadán

0
Timár Kriszta Könyvklubja a Somogyiban – ezúttal a 95. Ünnepi Könyvhét színpadán

Dátum/Időpont
2024. 06. 14. péntek
17:30–19:00



Mártonffy András 11 éjszaka (Trend) című regényének bemutatója

Októberben könyvklub indult a Somogyi-könyvtárban, amelynek keretében havi egy alkalommal a „könyvkibeszélős” összejövetelekre várnak mindenkit, aki szereti a jó könyveket és szívesen beszélgetne a közösen olvasott regényekről.


A Könyvklub kilencedik, júniusi összejövetelén Mártonffy András:
11 éjszaka című kötetével ismerkedhetnek a résztvevők.

Mártonffy András 1972-ben született Budapesten. A hetvenes és a nyolcvanas éveket a Moszkva tér vonzáskörzetében töltötte: a Városmajorban és a Vérmezőn élte a lepusztult budai bérházak kulcsos gyerekeinek életét, kamaszként pedig a félig még romos Várban keveredett életveszélyes kalandokba.

Angolnyelv- és irodalomtanári, később humánpolitikai diplomát szerzett, aztán a céges tréningek öntörvényű világában dolgozott, majd áttért az életvezetési coaching területére. A tréningezés során szerzett tapasztalatai alapján írta meg Én, Sándor Erik – Egy pszichopata emlékiratai-című, első regényét. Az emberi érzéketlenség és gátlástalanság szokatlanul kendőzetlen ábrázolása kompromisszumok nélkül jeleníti meg egy nárcisztikus szektavezér legbelső motivációit és gondolatait.

A 11 éjszaka – a szerző saját élményeiből táplálkozva – a régi bérházak titokzatos valóságában játszódik. A két világháború borzalmai sajátosan keverednek benne a zavarodott elme pszichológiájával és a tíz szokatlan történet felkavaró, riasztó atmoszférájával.

A 95. Ünnepi Könyvhét további programjai

***

A könyvklub minden alkalommal olyan regényekkel foglalkozik, melyek slágerolvasmánynak számítanak: vezetik az eladási listákat és a Somogyiból is sokan kölcsönzik. A szervezők törekednek olyan közös könyveket választani, melyeket azok is szívesen vesznek majd a kezükbe, akik csak ritkán, az igazán jó sztorik kedvéért szánnak időt az olvasásra. Ígérik, hogy a könyvklub minden regénye megéri majd, hogy megismerjék, a műfaji sokszínűség pedig garantálja, hogy különböző érdeklődésű olvasók is találnak majd időről időre kedvükre való olvasmányt.

A későbbiekben a könyvtár kommunikációs csatornáin (hírlevél, közösségi oldalak, honlap, valamint a könyvtár közösségi terei) értesülhetnek az érdeklődők a klub összejöveteleinek időpontjáról, meghívott vendégeiről, valamint a kibeszélésre javasolt könyvekről.

Várnak mindenkit, aki szívesen csatlakozna rendszeresen vagy akár csak időnként a könyvklubhoz.

A rendezvény helyszíne: Dugonics tér, színpad


Amennyiben érdeklődik a havonta megrendezésre kerülő könyvklub iránt, szeretne értesítést kapni arról, hogy mi lett a választott havi könyv és milyen érdekességeket lehet tudni róla, valamint, hogy mikor lesz a következő találkozó, iratkozzon fel a hírlevélre. Ezt megteheti, ha a Somogyi-könyvtár honlapjának legaljára görget, teljes nevét és e-mail címét megadja, valamint kipipálja a „Timár Kriszta Könyvklubja a Somogyiban” és az „Elfogadom az adatvédelmi irányelveket” opciókat, majd a Feliratkozás gombra kattint.

 


Kategóriák:

Címkék: