2024. június 30., vasárnap

Katalógus

Hosszabbítás

eKönyvtár

Weboldalaink

Tóth Tamara Őstehetség vagyok (Underground) című meseregényének bemutatója

0
Tóth Tamara Őstehetség vagyok (Underground) című meseregényének bemutatója

Dátum/Időpont
2024. 06. 21. péntek
16:00–17:30

Helyszín
Stefánia Fiókkönytár-klub
Stefánia Fiókkönytár-klub, Szeged, Stefánia 2.



A szerzővel Erdei Tibor beszélget.

Fülszöveg: A mesék gyakran nagyon egyformák. Van egy hihetetlen történet egy még hihetetlenebb főhőssel aki természetesen hihetetlen dolgokra képes. A világot is megmenti ha kell és hatalmas kalandjai során megannyi nagy csatát vív meg.
Egy átlagos hős valóban ilyen és mi valóban kevésnek érezzük mellette magunkat.
De mi van akkor ha a hős csupán egy kis barna labrador akinek a mindennapi élete a legnagyobb kalandja? Aki szeretni való, okos és gömbölyű teremtés megszámlálhatatlan gondolattal a barna kobakjában.
Talán eljött az ideje a hozzá hasonló főhősöknek, hiszen mind megérdemlünk valakit aki bátor, vicces, kedves és igazi.
Ismerd meg Csokit!

Tóth Tamara 31 éves csongrádi író, akinek idén jelent meg harmadik könyve Őstehetség vagyok címen.
Az első két főleg felnőtteknek szóló komoly hangvételű könyve A manassé, és A Napló után most a gyerekeket és lélekben gyerekeket célozta meg az írónő. Ez a könyv elsőre talán egészen másnak tűnik mint korábbi művei de elmondása szerint valójában minden amiről ír a lélekről (is) szól.
Tamara számos irodalmi pályázaton bizonyított már, műveit több mint 40 antológiában olvashatjuk. 2021-ben különdíjat érdemelt ki A mi mesénk meseíró pályázaton, 2023-ban második helyezett lett a gyáli Arany János Közösségi Ház improvizációs novellapályázatán, és 2024-ben az első díjat zsebelte be Algyőn a költészetnapi szavalóversenyen ahol saját művével indult.
Tamara írói témái és a műfajok amikben alkot sosem ugyanazok, a karakterek saját személyiségének töredékeiből és a körülötte élőkből táplálkoznak. Az írást igazi lelki tükörnek tartja amely segít feldolgozni az élet élményeit és megérteni a sokszor kusza világot.

Az Őstehetség vagyok című könyve egy meseregény mely 15 történetből áll. A központi szereplő Csoki kutyus, aki azért is különleges mert nem csupán egy fiktív karakter hanem valódi létező eb. Az ő történetein keresztül egy vidám és megható utazásban vehetünk részt amik felidézik bennünk gyermeki gondolatainkat, a gyerekek pedig válaszokat kaphatnak azokra kérdéseikre amik a felnőttek fülének néha butaságnak tűnnek. Csoki végigvezet bennünket a fejlődés útján amin mind sétáltunk, vagy éppen még előtte állunk.
Az írónő fő céljának tartja megszólítani az embereket és írásain keresztül megosztani a világgal az életről, az emberi lélekről alkotott véleményét és kérdéseit.

A 95. Ünnepi Könyvhét további programjai


Kategóriák:

Címkék: