2024. augusztus 15., csütörtök

Katalógus

Hosszabbítás

eKönyvtár

Weboldalaink

Timár Kriszta Könyvklubja a Somogyiban – Matt Haig: Éjfél könyvtár

0
Timár Kriszta Könyvklubja a Somogyiban – Matt Haig: Éjfél könyvtár

Dátum/Időpont
2024. 08. 13. kedd
16:00–18:00

Helyszín
Központi könyvtár
Központi könyvtár, Szeged, Dóm tér 1–4.



Októberben könyvklub indult a Somogyi-könyvtárban, amelynek keretében havi egy alkalommal a „könyvkibeszélős” összejövetelekre várnak mindenkit, aki szereti a jó könyveket és szívesen beszélgetne a közösen olvasott regényekről.

A Könyvklub augusztusi összejövetelén Matt Haig: Éjfél könyvtár című kötetével ismerkedhetnek a résztvevők.

 

A kötetről:
„Egy könyvtár – végtelenül sok élet
Nora Seed eddigi élete rossz döntések és megbánások sorozata. Úgy érzi, mindenkinek csalódást okozott, önmagát is beleértve. Amikor azonban az Éjfél Könyvtárban találja magát, esélyt kap arra, hogy rendbe hozzon mindent.
Az Éjfél Könyvtárban lévő könyveket kinyitva megtapasztalja, hogyan alakult volna az élete, ha más döntéseket hoz, így egy régi barátja segítségével nekiáll megkeresni a számára tökéletes életet. A dolgok azonban nem mindig úgy alakulnak, ahogy arra számít, és a választásai hamarosan életveszélybe sodorják.
Mielőtt kifut az időből, választ kell találnia a legfontosabb kérdésre: hogyan tudná a lehető legjobban élni az életét?”
 

***

A könyvklub minden alkalommal olyan regényekkel foglalkozik, melyek slágerolvasmánynak számítanak: vezetik az eladási listákat és a Somogyiból is sokan kölcsönzik. A szervezők törekednek olyan közös könyveket választani, melyeket azok is szívesen vesznek majd a kezükbe, akik csak ritkán, az igazán jó sztorik kedvéért szánnak időt az olvasásra. Ígérik, hogy a könyvklub minden regénye megéri majd, hogy megismerjék, a műfaji sokszínűség pedig garantálja, hogy különböző érdeklődésű olvasók is találnak majd időről időre kedvükre való olvasmányt.

A későbbiekben a könyvtár kommunikációs csatornáin (hírlevél, közösségi oldalak, honlap, valamint a könyvtár közösségi terei) értesülhetnek az érdeklődők a klub összejöveteleinek időpontjáról, meghívott vendégeiről, valamint a kibeszélésre javasolt könyvekről.

Várnak mindenkit, aki szívesen csatlakozna rendszeresen vagy akár csak időnként a könyvklubhoz.

A rendezvény helyszíne az 1. emeleti Zeneszoba.


Amennyiben érdeklődik a havonta megrendezésre kerülő könyvklub iránt, szeretne értesítést kapni arról, hogy mi lett a választott havi könyv és milyen érdekességeket lehet tudni róla, valamint, hogy mikor lesz a következő találkozó, iratkozzon fel a hírlevélre. Ezt megteheti, ha a Somogyi-könyvtár honlapjának legaljára görget, teljes nevét és e-mail címét megadja, valamint kipipálja a „Timár Kriszta Könyvklubja a Somogyiban” és az „Elfogadom az adatvédelmi irányelveket” opciókat, majd a Feliratkozás gombra kattint.

 


Kategóriák:

Címkék: