2024. szeptember 27., péntek

Katalógus

Hosszabbítás

eKönyvtár

Weboldalaink

Könyves vasárnap 2024

0
Könyves vasárnap 2024

Dátum/Időpont
2024. 10. 06. vasárnap
10:00–13:00

Helyszín
Központi könyvtár
Központi könyvtár, Szeged, Dóm tér 1–4.


Rendhagyó nyitvatartás, kedvezményes beiratkozás, használt könyvek vására, Digitális játszótér, társasjátékozás a Pöttyös Zebra játékmesterével, gombasimogató és előadás a Szegedi Gombász Egyesülettel és további meglepetések.

DIGITÁLIS JÁTSZÓTÉR
Az érdeklődők izgalmas játékokon keresztül próbálhatják ki a különböző robotokat, digitális eszközöket: Ipad Osmo – készségfejlesztő játék, mTiny – zenélő panda, Indi robot kisautó.
 
PÖTTYÖS ZEBRA
Feltörekvő és örök klasszikus kártyajátékok segítségével kalandozunk az elemek világában. Az Altered expedícióra invitál, a Pokemonok pedig elemi erejüket kapják az őselemektől! Gyere, és próbáld ki méltán népszerű kártyajátékainkat a Országos Könyvtári Napok keretein belül!
A Pöttyös Zebra az ország egyik legfontosabb kártyajáték központja, ahol a világ jelenleg legnépszerűbb kártyajátékait versenyszinten is játszhatod. Ebbe a világba szeretnénk bepillantást engedni úgy, hogy kipróbálhatod a legújabb (Altered) és a legnagyobb (Pokemon) TCG kártyajátékot. A kettő között pedig a Disney segítségével a Lorcana mesevilágába is tehetsz egy kirándulást a jól ismert karakterek részvételével.
Kipróbálható játékok: Altered, Lorcana, Pokemon, Zavar az erdőben, Bari banda, Formavarázs.
 

SZEGEDI GOMBÁSZ EGYESÜLET
A Gombasimogató családias esemény, ahol annyira kerülhet közel a gombákhoz, amennyire csak szeretne. Megismerkedhet a környéken gyűjtött és távolabbról érkezett gombafajokkal, kérdéseket tehet fel szakértőinknek, érdekességeket és különlegességeket tudhat meg a gombákról. Keresse standunkat a Somogyi-könyvtár előtt 10 órától, ismerkedjen a gombákkal a Nyílt Mikológiai Könyvtár könyveivel a könyvtár első emeletén, és hallgassa meg Dr. Jancsó Gábor előadását arról, hogyan védekeznek a gombák: 11.00–12.00.

Ifjú gombász kihívás. Készíts fotót az általad talált gombákról, határozd meg, hogy mely fajokhoz tartoznak, töltsd fel a Seek vagy az iNaturalist rendszerébe, és mutass be nekünk három helyesen azonosított fajt a Gombasimogatón. Ha még nem múltál el 18 éves, és teljesíted a kihívást, egyedi gomba-kártyával díjazzuk teljesítményedet!
A Szegedi Gombász Egyesület rendezvénye 2024 október 6-án, vasárnap, hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Somogyi-könyvtárban.

 A program az Országos Könyvtári Napok keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg, valamint az Őszi Kulturális Fesztivál rendezvénysorozat része.

 

 

 

 

 


Kategóriák:

Címkék: OKN 2024